Magántanítás

Moduláris

A magántanár az anyagot tetszőleges egységekre oszthatja; a tanuló eldöntheti, melyik részterületen kíván elmélyülni. A médiadesign olyan összetett, hogy nemigen van designer, aki mindegyik területéhez értene. Hogy valakiből inkább kiadványszerkesztő, vagy inkább screendesigner lesz, az egyéni adottságaitól és előismereteitől függ. A médiadesign oktatásában a "komplettcsomagok" nem jók, mert csak lépésről lépésre derül ki, hogy az egyénnek éppen melyik technológiára van érkezése.

Interdiszciplináris

Képzeljük el a designszoftvereket úgy, mint a konyhai eszközöket. Van itt mixer, vágódeszka és sütő. A nyersanyagot az egyik eszköztől a másikig továbbítjuk, míg el nem készül a kulináris remekmű.

Egy konkrét példa: webes animációt készítünk. Elsőként böngészőt ill. online szolgáltatásokat fogunk használni nyersanyaggyűjtéshez. Ezeket képszerkesztő szoftverekkel fogjuk vágni, korrigálni, montírozni. Az elemeket animációs szoftverekben mozgatjuk meg, ill. szerzői rendszerben tesszük interaktívvá. A kész művet végül egy WYSIWYG-szerkesztővel weblapba ágyazzuk és közzétesszük a világhálón.

Projektorientált

Ha Önnek olyan projektelképzelése van, melynek keresztülvitele több technikát is igényel, akkor jobban jár egy magántanárral, mint egy csoportos tanfolyammal. Mindegyik technika részletes tanulása időigényes kalandba torkollhat. Ha egyelőre csak egyféle terméket szeretne előállítani, a legcélszerűbb egy crash-course-ot venni, és ha úgy gondolja, a későbbiekben alaposabban is felfedezheti az egyes területeket.